ACNE & COUPEROSE

ACNE & COUPEROSE 

Wat is Eligcht IPL+RF?

Omdat men internationaal de beperkingen van lasers erkent, concentreert de markt zich op de ontwikkeling van Intens PulsLicht voor de behandeling van ongewenste haargroei, couperose, Spider Naevi, acne en huidveroudering. Tegenwoordig vertrouwen duizenden medici en schoonheidsspecialisten op IPL en wereldwijd hebben ontelbare patiënten baat bij de resultaten.

De effectiviteit en de veiligheid van IPL+RF behandelingen berusten op grondig klinisch bewijs dat door jaren testen is verzameld in en door vooraanstaande huidklinieken.

Pigment

 


 

 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn onder te verdelen in verschillende groepen. Een aantal van deze groepen is kwaadaardig en verwijdering is dus in sommige gevallen gewenst. De IPL methode is hiervoor echter niet geschikt. Of deze behandeling geschikt is hangt af van kleur en de diepte van de pigmentvlek. Voor het verwijderen uit esthetische overwegingen is de IPL techniek bij uitstek geschikt. Het is een littekenvrije behandeling. De pigmentvlek kan ook een “cafe-au-lait” vlek zijn (aangeboren pigmentvlek) deze is ook goed te behandelen met IPL

Bijwerkingen die eventueel te verwachten zijn tijdelijke roodheid en/of kleine korstjes.

 

Vlekken met een hormonale oorzaak, bijvoorbeeld door pil gebruik of zwangerschap geven een wisselend resultaat. Dit geldt mede voor mensen die snel pigment vormen, bv na beschadiging van de huid, of mensen met een (licht getinte) huid. Bij elk persoon reageert de huid en pigmentatie anders, soms kan bij twijfel een klein proefstukje worden gedaan.

Tijdens de behandelingen halen we het pigment wat dieper in de huid gelegen is naar boven, na de eerste 2 à 3 behandelingen wordt de pigmentvlek dan ook donkerder. Hierna kunnen kleine korstjes/velletje ontstaan. Na enkele behandelingen verdwijnt dit korstje/donkere plekje en dan ziet u veelal een veel lichtere/rose huid. U dient voorzichtig te zijn met zonlicht! Na een aantal weken kunt u het resultaat zien. Soms is de huid nog wat anders van kleur, soms wat witter of roder. Dit trekt na enkele weken/maanden weer weg en krijgt de huid de normale kleur terug. Bij bepaalde vormen van hyperpigmentatie zult u altijd een zonbescherming moeten blijven gebruiken!

De behandeling dient eens in de 3-4 weken herhaald te worden. Gemiddeld zijn 5-6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalenAcné

Met de IPL kan actieve acné succesvol behandeld worden. Door het IPL licht worden ontstekingen geremd. Door middel van de energie (warmte) kunnen de bacteriën gedood worden, de aanwezige actieve acné verdwijnt en het ontstaan van nieuwe ontstekingen wordt tot een minimum beperkt. Kan toegepast worden in het gelaat, maar ook zeer effectief op rug en borst. Een tijdige behandeling van de acné met IPL kan ontsierende littekenvorming voorkomen.

De behandeling dient 2 maal per week herhaald te worden.

3. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een acnébehandeling zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.

 

 


 

Couperose/Spider naev 'spinnetjes'

Couperose behandelingen

Couperose wordt veroorzaakt door kleine bloedvaatjes die door de huid heen schemeren. Daardoor is de huid rood en bij temperatuur-wisselingen, zonnebaden of gebruik van alcohol wordt de roodheid erger. Ook kunnen haarfijne adertjes ontstaan die als zichtbare rode draadjes de huid ontsieren. De oppervlakkig gelegen vaatjes worden door de energie van de lamp dichtgebrand waardoor de roodheid in de huid verdwijnt. In de meeste gevallen zal men geen hinder van de behandeling ondervinden


De behandeling dient eens in de 3-4 weken herhaald te worden. Gemiddeld zijn 5-6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.2. Hoe werkt de IPL

De IPL geeft in korte flitsen hoog energetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 520 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door het bloed in de uitgezette adertjes geabsorbeerd en naar de wanden van de vaatjes geleid. Door selectieve verhitting worden de uitgezette adertjes uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.


Bij IPL behandelingen worden dus geen kunstmatige stoffen in de huid gebracht, maar de energie van het IPL flitslicht doet zijn werking in de huid. De huid herstelt en verbetert zichzelf met langdurig resultaat. Dit proces gebeurt gelijkmatig en begint meteen na de eerste behandeling.